Emoties begrijpen en ermee omgaan

Omschrijving

Een op wetenschap gebaseerde uitleg van de vijf stappen van gezonde emotionele ontwikkeling. Hoe wordt die ondersteund of belemmerd?

 

 

Resultaat

Je begrijpt de functie van emoties en wat ervoor nodig is om te zorgen dat ze hun taak kunnen vervullen. Je kunt ouders begeleiden in het bevorderen van een goede emotionele ontwikkeling. Of je kunt volwassen cliënten hierin onderwijzen en ondersteunen.

Emoties zijn in de wetenschap eeuwenlang als een last beschouwd. En wij ervaren ze ook vaak als lastig. Ze zijn rommelig, zeker bij kinderen. We weten vaak niet wat we ermee moeten. Misschien zijn ze wel het moeilijkste aspect van opvoeden. Toch zijn emoties geen vergissing van de natuur. Inzichten in de aard van emoties maken inmiddels heel duidelijk dat ze een cruciale rol spelen bij spel, hersenontwikkeling en groei, disciplineproblemen, aandachtsproblemen, mentale gezondheid en veel meer.

Emoties begrijpen is mensen begrijpen, waaronder onszelf. Daarom is voor opvoeders, leerkrachten en hulpverleners niets belangrijker dan inzicht in de emoties van ‘onze’ kinderen. En hoewel we in de cursus spreken over kinderen en jongeren, is de inhoud op alle leeftijden van toepassing.

Inhoud

Deel 1 – Emoties willen geuit worden

Deel 2 – Wat als emoties niet geuit worden?

Deel 3 – Emoties willen gevoeld worden

Deel 4 – Emoties streven naar evenwicht

Deel 5 – Vijf stappen naar emotionele gezondheid en volwassenheid

 

Trainer is Evelyne van Winden. Zij moeder en stiefmoeder, en geeft hechtingsgerichte individuele-, relatie- en gezinsbegeleiding in haar eigen praktijk. Ze weet uit eigen ervaring hoe levensveranderend dit unieke werk is en begeleidt anderen graag in hun nieuwsgierigheid of zoektocht.

Zaterdag 15 juni 2024

Woensdag 30 oktober 2024

Tijd: 9.00 uur tot 16.30 uur

Deze cursus wordt zowel online als in verschillende plaatsen op locatie aangeboden.

Online: € 175,-

 Op locatie: € 195,-

Schrijf je in via onze contactpagina

hele korte uitleg van waar de persoon naartoe verwezen wordt…

v

Wat onze cursisten over emoties begrijpen en ermee omgaan zeggen

 

Schrijf je in via onze contactpagina