Bekijk ons cursus aanbod

Specifieke cursussen voor professionals, ouders of beiden
zowel klassikaal of online

Opvoedinvloed 1

Er is veel te doen over hechtingsproblemen. Maar wat is gezonde hechting?  Wat is het verband met de goede ontwikkeling van het kind? En vooral, hoe kun je het bevorderen?

Opvoedinvloed 2

We gaan in op de drie kernelementen van een goede emotioneel en sociale ontwikkeling van het kind. Hoe kun je die ondersteunen en wat heeft gezonde hechting daarmee te maken?

Opvoedinvloed 3

Zelfs als we het heel goed doen, brengt elke opvoeding uitdagingen met zich mee. We bespreken veel voorkomende problemen en hoe deze op te lossen.

Hechting en Ontwikkeling 1

Hechting en ontwikkeling I verklaart het onweerlegbare verband tussen de warme hechting van een kind aan de ouder (of volwassene), de kwetsbaarheid van het kind (een zacht hart) en een gezonde mentale, emotionele en sociale ontwikkeling. Daarnaast biedt de cursus tools om deze processen bevorderen.

.

Hechting en Ontwikkeling 2

De sleutel tot een goede analyse is begrip van hechting, kwetsbaarheid en volwassenwording. Dit begrip heb je in Hechting en Ontwikkeling I gekregen. We gebruiken dat nu om meer inzicht te krijgen in agressie, weerstand, angst, obsessies, verslaving, depressiviteit, rusteloosheid, impulsiviteit, concentratieproblemen enz. Dat doen we door de diepe emotionele en ontwikkelingswortels van de moeilijkste kinderproblemen te ontbloten.

.

Emoties begrijpen en ermee omgaan

Emoties zijn rommelig, zeker bij kinderen. We weten vaak niet wat we ermee moeten. Emoties begrijpen is ze waarderen, en kinderen begrijpen.

Welke cursus is het beste voor mijn situatie?

Als je nog niet weet waar of dit is wat je zoekt of waar je het beste kunt aansluiten, twijfel vooral niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Vertel ons over je behoefte dan overleggen we samen aangaande de beste opties.

Agressie Begrijpen

Wist je dat kinderen tot 5 à 6 jaar geen hersenvermogen tot zelfbeheersing hebben? Dat het vermogen tot zelfbeheersing geleidelijk wordt ontwikkeld onder gunstige omstandigheden?

Verplante Kinderen Opvoeden

Om een plantje te laten groeien en bloeien moet je er goed voor zorgen. En als je het verpot, heeft het veel extra zorg nodig zodat het niet wegkwijnt. Hetzelfde geldt voor kinderen die verplant zijn. Hoe kunnen we ze helpen om onze liefde, zorg en leiding te ontvangen?

Hechtingsproblematiek Oplossen

Compacte cursus voor hulpverleners die bij kinderen en/of ouders betrokken zijn. Vanuit begrip van gezonde hechting ontstaat inzicht in hechtingsproblemen en de oplossingen.