Verplante kinderen opvoeden

Omschrijving

Je houdt van je bonuskind, je pleegkind of adoptiekind, maar die liefde komt vaak niet binnen. Door eerdere ervaringen van onveiligheid en verwijdering is er een diepe achterdocht ten opzichte van jouw toewijding. Leer hoe je stapje voor stapje dichterbij kunt komen.

Resultaat

Door inzicht in de hechtingsproblematiek van je verplante kind heb je meer geduld voor en vertrouwen in het proces waardoor het kind naar je toegroeit. Je neemt afstotend gedrag minder persoonlijk. Je weet wat wel en wat niet te zeggen en doen ter bevordering van de relatie die het fundament wordt voor je zorg en begeleiding.

Verplante kinderen opvoeden wordt momenteel alleen op individuele basis aangeboden. Je kijkt naar 8 videolessen en plant nabesprekingen met onze docent.

Het gewone opvoeden, zogezegd, werkt niet altijd bij kinderen die niet bij je geboren zijn. Ze kunnen er grote moeite mee hebben om zich aan je te hechten. Daardoor merk je dat je invloed beperkt is. Hoe komt dat allemaal en wat kunnen we eraan doen?

Deze cursus bevat de volgende delen:

  1. Gehecht raken.
  2. Waarom kinderen zich moeten hechten.
  3. Hechting voeden.
  4. De impact van verwijdering.
  5. Belemmeringen voor nieuwe hechting – beschermende verlegenheid.
  6. Obstakels om zich opnieuw te hechten: defensieve onthechting.
  7. Kinderen veilig houden. Kinderen helpen berusten.
  1. Verplante kinderen en discipline.

 

 

Vooral voor ouders | Online

Je ziet Margriet Noot in de video’s. Zij heeft ervaring in het onderwijs en als gezinstherapeut, en wil niets liever dan de briljante inzichten en tools van deze materie met alle ouders delen.

Evelyne van Winden begeleidt de nabesprekingen. Daarin is er ruimte voor het behandelen van vragen en praktijkvoorbeelden. Evelyne is moeder en stiefmoeder, en geeft hechtingsgerichte individuele-, relatie- en gezinsbegeleiding in haar eigen praktijk. Ze weet uit eigen ervaring hoe levensveranderend dit unieke werk is en begeleidt anderen graag in hun nieuwsgierigheid of zoektocht.

Persoonlijk in overleg in te plannen.

Maak een afspraak voor toegang tot de video’s en nabesprekingen met Evelyne:  https://evelynevanwinden.nl/contact/

Class Schedule | Curricular Activities

Video’s en begeleiding online.

Afhankelijk van het aantal nabesprekingen. Zie:  https://evelynevanwinden.nl/tarieven/

Schrijf je in via onze contactpagina

hele korte uitleg van waar de persoon naartoe verwezen wordt…

v

Wat onze cursisten over Opvoed Invloed 1 zeggen

“Als pleegouder heeft de cursus mij veel geleerd. Het heeft mij de ogen geopend voor de kleinste gedragingen die ons pleegkind laat zien die duiden op haar behoefte om zich opnieuw te hechten. De theorie over het verwijderingscomplex en de praktische hechtingstools kon ik direct in de praktijk brengen. De cursus is tijdens de bijeenkomsten gericht op het delen van ervaringen. Dit werd gedaan in een veilige, prettige sfeer, waardoor er veel gedeeld werd en ik er veel uit heb kunnen halen.”

Schrijf je in via onze contactpagina