Hechting en ontwikkeling 2

Omschrijving

In Hechting en ontwikkeling 2 bespreken we de emotionele ontwikkeling van het kind gerelateerd aan de primaire hechtingsrelaties. We gaan dieper in op de dynamiek van stres en trauma, en het ontstaan van ernstige emotionele-, gedrags- en leerproblemen. Je oefent met de benadering daarvan door opbouw en herstel van hechtingsrelaties als basis.

Resultaat

Je ziet hechtingsrelaties als oorzaak en oplossing van de meeste grote problemen. Je herkent waar de voorname accenten liggen en houdt daar rekening mee. Je kunt met vertrouwen een plan bedenken en uitvoeren om ouders goed te begeleiden of een kind te ondersteunen.

Hechting en ontwikkeling 2, ernstige problemen, is een verdieping van Hechting en ontwikkeling 1. Om hem te volgen moet je eerst aan Hechting en ontwikkeling 1 hebben deelgenomen.

Het meeste probleemgedrag heeft zijn wortels in instinct en emotie. Daar beginnen we dus.

Verder is de sleutel tot een goede analyse begrip van hechting, kwetsbaarheid en volwassenwording. Dit begrip heb je in Hechting en ontwikkeling 1 gekregen. We gebruiken dat nu om meer inzicht te krijgen in agressie, weerstand, angst, obsessies, verslaving, depressiviteit, rusteloosheid, impulsiviteit, concentratieproblemen enz. Dat doen we door de diepe emotionele en ontwikkelingsoorzaken van de moeilijkste kinderproblemen te ontbloten.

Het verschil

De gedragsbenadering en de stoornisbenadering geven geen verklaringen, en als gevolg daarvan geen effectieve suggesties om tot de kern van problemen te komen. Door de overheersende focus op symptoombestrijding blijven kernzaken onaangeroerd en zijn gedragsveranderingen vaak van korte duur. Inzicht is cruciaal voor blijvend resultaat.

We gaan dieper in op:

  1. Emotionele ontwikkeling
  2. Elk aspect van het verwijderingscomplex
  3. Aandachtsproblemen
  4. Tegenwil

We bespreken casussen.

Trainer is Margriet Noot. Zij heeft ervaring in het onderwijs en als gezinstherapeut, en is sinds 2016 docent aan het Neufeld Instituut. Zij wil niets liever dan de levensveranderende inzichten van Gordon Neufeld met je delen.

Class Schedule | Curricular Activities

woensdag 13 november 2024
woensdag 20 november 2024
woensdag 27 november 2024

Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur

Deze cursus wordt op locatie in Waalwijk gegeven.

Adres: Wilhelminastraat 79, 5141 HJ Waalwijk

 

€ 750,-

Schrijf je in via onze contactpagina

hele korte uitleg van waar de persoon naartoe verwezen wordt…

v

Wat onze cursisten over Hechting en ontwikkeling 2 zeggen

“In 25 jaar aan scholing over theorie en methodiek, heb ik geen fundamentelere kennis tot me genomen dan bij het Neufeld Instituut in de afgelopen twee jaar.”

 

Schrijf je in via onze contactpagina