Hechting en ontwikkeling 1

Omschrijving

Hechting en ontwikkeling I verklaart het onweerlegbare verband tussen de warme hechting van een kind aan de ouder (of volwassene), de kwetsbaarheid van het kind (een zacht hart) en een gezonde mentale, emotionele en sociale ontwikkeling. Daarnaast biedt de cursus tools om deze processen bevorderen.

Resultaat

Je hebt een uniek inzicht in de behoeften en het gedrag kinderen. Je bent in staat te analyseren waar ze in hun ontwikkeling staan. Je weet hoe jij als ouder of begeleider van ouders hun groei en ontplooiing kunt ondersteunen door het optimaliseren van de relatie en het bieden van de benodigde ruimte. Eventuele problemen verdwijnen of verkleinen zo. Tegelijkertijd leer je jezelf kennen.

Hechting en ontwikkeling 1 is geschikt voor hulpverleners, mensen in het onderwijs, ouders en allen die met kinderen of jongeren te maken hebben, en hen en hun gedrag goed willen begrijpen.

Je bestudeert thuis korte filmpjes over de theorie. In de lessen gaan we hier verder op in en oefenen met de toepassing van de stof.

Hechting en Ontwikkeling I is een voorbereiding en voorwaarde voor het volgen van Hechting en Ontwikkeling II.

 Je krijgt:

  1. Kennis van de voornaamste aspecten van volwassenwording die uitmonden in een scala van wenselijke eigenschappen zoals bijvoorbeeld zelfstandigheid, eigenheid, samenwerking, veerkracht, zelfbeheersing, doelgericht werken, en sociale inleving en vaardigheden.
  2. Inzicht in de drie kernaspecten van gezonde hechting: de hiërarchie van hechting, de zes fasen van hechten en de polaire aard van hechting.
  3. Begrip van kwetsbaarheid en afweer: de noodzaak van een zacht hart, het nut en doel van afweer, en de problemen waartoe te veel afweer kan leiden. Tevens het nauwe verband met hechting en volwassenwording.
  4. Tools voor het opbouwen, versterken of herstellen van een hechtingsrelatie.
  5. Tools voor het bevorderen van het proces naar volwassenheid.

 Trainer is Margriet Noot. Zij heeft ervaring in het onderwijs, als gezinstherapeut en als trainer gespreksmethodiek. Zij is sinds 2016 docent aan het Neufeld Instituut. Margriet wil niets liever dan de levensveranderende inzichten van Gordon Neufeld met je delen.

 

Donderdag 19 september
Donderdag 03 oktober
Donderdag 17 oktober
Donderdag 07 november
Donderdag 21 november

Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur

Deze cursus wordt op locatie bij Psychodidact in Waalwijk gegeven.

Adres: Wilhelminastraat 79, 5141 HJ Waalwijk

 

€ 950,- bij betaling in één keer. € 1000,- in drie termijnen.

Schrijf je in via onze contactpagina

hele korte uitleg van waar de persoon naartoe verwezen wordt…

v

Wat onze cursisten over Hechting en ontwikkeling 1 zeggen

“De videocolleges waren zeer verhelderend doordat ze bijdroegen aan de voorbereiding op de klassikale lessen. Daarnaast is het heel fijn om terug te kunnen kijken en tot verdiepend begrip te kunnen komen. De trainingsdagen waren ontzettend boeiend. Een en al inspiratie, waarbij ik veel praktijksituaties koppelde aan de uitleg.”

 

Schrijf je in via onze contactpagina